کارواش کلمه ای لاتین و به معنی شستشوی خودرو می باشد که در سال 1914 میلادی توسط دو برادر آمریکایی اهل دیترویت و به صورت دستی اختراع شد و سپس در 25 سال بعد توسط دو پمپ بنزین دار به صورت اتوماتیک در آمد . امروزه شستشوی ماشین ها به 4 نوع متفاوت تقسیم می شود که عبارتند از : شستشوی دستی , سلف سرویس ، دستگاه های خودکار و کارواش دروازه ای

کارواش و قوانین محیط زیست:

از نظر ضوابط و معیارهای زیستمحیطی استقرارواحدهای خدماتی , صنعتی و تولیدی سازمان حفاظت محیط زیست مصوب سال 1378 هیئت وزیران کارواشهای خودروهای سواری در گروه الف و کارواشهای اتوبوسهای بین شهری در گروه ب مراکز خدماتی قرار می گیرند که البته فقط گروه الف می توانند با رعایت ملاحظات زیست محیطی از جمله عدم ایجاد آلایندگی در داخل محدوده خدمات شهری استقرار یابند

خدمات کارواش ها از دیدگاه محیط زیست:

· از لحاظ زیست محیطی مواردی از قبیل موتور شویی ، زیرشویی ، جارو برقی و واکس زنی از درجه اهمیت بالاتری برخوردارند. هرچند در اکثر موارد صاحبان خودرو مایل به روشویی آن بوده که در این صورت پساب خروجی دارای مواد معلق بالا ، مواد شوینده و در صورتی که خودرو قبلا واکس یا براق کننده خورده باشد دارای فلزات سنگین نیز خواهد بود.آلوده ترین بخش پساب کارواشها مربوط به موتور شویی (موتور و قطعات جانبی آن) است که با توجه به استفاده از گازوئیل در کنار مواد شوینده آلایندگی زیست محیطی بسیار بالایی را در برخواهد داشت.

· استفاده از آب شرب

دیگر معضل کارواش ها استفاده از منابع آب شرب است که با توجه به خشکسالی های اخیر در ایران و مدت زمان شستشوی یک خودرو (45 دقیقه ) که استاندارد جهانی آن 5/6 دقیقه و میزان مصرف آب برای شستشوی یک خودرو(245 لیتر) که استاندارد جهانی آن 59 لیتر است خود معضلی برای محیط زیست و مصرف آب می باشد. زمان شسشتوی یک خودرو در ایران 7 برابر و میزان مصرف آب 4 برابر استانداردهای جهانی است.

· خطرات پساب کارواش هابرای محیط زیست شهری

در حال حاضر کیفیت پساب تولیدی اغلب کارواشهای ایران با استانداردهای جهانی موجود همخوانی نداشته و تا چندین برابر حد مجاز افزایش می یابد و به همین دلیل اغلب کارواش ها بصورت کاملا پنهانی مشغول آلوده سازی محیط زیست می باشند.

· آلودگی مواد شوینده مورد استفاده در کارواش ها

کارواش ها از موادی مانند شامپو و پودر های شوینده استفاده می کنند که این مواد(دترجنت ها)به دلیل ایجاد تغییر در کیفیت شیمیایی آب باعث آلودگی آن می شوند.همچنین پساب خروجی کارواش ها شامل مواد نفتی ، چربی و فلزات سنگین مانند سرب بوده که ترکیب این مواد آسیب های جبران ناپذیری را به محیط زیست تحمیل می نماید .

· شوینده ها ، عامل خطرناک برای محیط زیست

ورود شوینده ها به فاضلاب بدلیل بروز عوارض متعددی همچون مغذی شدن و تجزیه ناپذیری گروه سخت شوینده ها سبب آلودگی منابع آبی و محیط زیست می شوند . شوینده ها قدرت نفوذ پذیری خاک را افزایش داده و بدین ترتیب راه را برای نفوذ سایر آلاینده ها باز مینمایند. که این مواد در غلظت بالا اثرات سمی و کشنده بر آبزیان داشته و می تواند اکوسیستم حیات را با مشکلات فراوانی روبرو نماید. بد نیست بدانیم که رایج ترین آلاینده های کانال های فاضلاب و دریاچه ها و رودخانه ها مواد شوینده می باشد.

· کارواش ها و معضل فقدان تصفیه خانه

در اکثر کشورهای جهان کارواش ها دارای سیستم تصفیه فاضلاب هستند که ضمن جلوگیری از به وجود آمدن شرایط غیر قابل کنترل زیست محیطی در اغلب موارد با استفاده از روشهای ترکیبی با پرداخت کمترین هزینه پساب حاصله را تصفیه و مجددا مورد استفاده قرار می دهند که این موضوع در ایران یا نبوده و یا بسیار کمرنگ دیده می شود.
از این رو تمام تلاش ما در زمینه تولید شوینده های پونیک حفظ کیفیت وبالا بردن راندمان بهره بری و مراقبت از مسائل زیست محیطی می باشد .

Punikمشاهده نوشته ها

پونیک سومین برند تخصصی تولید و عرضه کننده شوینده های صنعتی و ریلی و محصولات مراقبت خودرویی می باشد فیدار و کارن دو برند مطرح این گروه تولیدی در این زمینه هستند که از سال 1387 شروع به فعالیت نموده اند. هدف شرکت ارائه محصولات با کیفیت با قیمت مناسب ، مشاوره و راه اندازی صفر تا صد مجموعه کارواش ها در ایران و اجرای دو فاز تولیدی درکشورهای ارمنستان و ازبکستان میباشد. تیم پونیک با بهره گیری از فرمولاسیون روز اروپا تحت لیسانس unk آلمان گام بزرگی در جهت ارائه محصولات با کیفیت تر برداشته است. هدف ما ارائه خدمات و محصولات باکیفیت در ایران و صادرات تولیدات داخلی به کشورهای همسایه میباشد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده همه محصولات